برگه سرشماری اتباع افغانستانی
مهاجرین افغانستانی ساکن ایران دارای مدارک هویتی متعددی هستند، یکی از این مدارک هویتی “برگه سرشماری” است که مختص مهاجرینی است که در چند سال اخیر هویت شان توسط ایران بررسی و ثبت شده است. پس از موجهای بزرگ مهاجرت به ایران، نیاز به ثبت و شناسایی این افراد احساس شد و برگههای سرشماری به عنوان یکی از ابزارهای اولیه برای این منظور مورد استفاده قرار گرفتند.
برگه سرشماری به عنوان یک مدرک شناسایی موقت و برای ثبت اطلاعات اتباع خارجی مقیم ایران صادر شده است. مسئولیت صدور این برگهها بر عهده وزارت کشور ایران و به طور خاص مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی این وزارتخانه است.
داشتن برگه سرشماری برای بسیاری از اتباع خارجی به معنای به رسمیت شناخته شدن حضور آنها در ایران توسط دولت بوده است. این مدرک میتوانست تا حدی احساس امنیت و اطمینان را برای دارندگان آن فراهم کند، زیرا آنها را به عنوان افراد ثبتشده در سیستم دولتی معرفی میکرد.
با این حال، یکی از محدودیتهای اصلی برگههای سرشماری این بود که معمولاً دارای اعتبار زمانی محدودی بودند و نیاز به تمدید دورهای داشتند و عدم اطمینان در مورد وضعیت اقامت بلندمدت یکی از چالشهای همیشگی دارندگان برگههای سرشماری بوده است.
جزئیات صدور برگه سرشماری سبز رنگ
به روز رسانی 1402/07/22:
آن دسته از مهاجرینی که برگه شماری سفید رنگ خود را از دفاتر پیشخوان دولت دریافت کرده اند و هنوز هویت شان توسط دفاتر کفالت ثبت نشده است می بایست برای دریافت برگه سرشماری سبز رنگ اقدام کنند.
این افراد می توانند تا تاریخ 1402/08/22 می توانند جهت دریافت نوبت برای صدور برگه سرشماری سبز رنگ به دفاتر کفالت مراجعه کنند.
تمدید مهلت صدور برگه سرشماری سبز رنگ
به روز رسانی 1402/08/22:
طبق اطلاعیه جدید سازمان ملی مهاجرت افراد دارای برگه سرشماری سفید رنگ ضروریست، تا تاریخ 1402/9/2 نسبت به شناسایی در طرح سرشماری به دفاتر کفالت مراجعه کنند. لازم به ذکر است که پس از تاریخ اعلام شده برگه های صادره از دفاتر پیشخوان فاقد اعتبار می باشد.
تمدید برگه سرشماری در سال 1403
به روز رسانی 1403/07/18: بر اساس نامه مورخ 1403/07/09 مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ایران به ادارات کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری ها، اعتبار کارت های هوشمند و برگه های سرشماری تا پایان اسفند ماه 1403 تمدید شده است.
بر اساس محتوای این نامه که با امضای نادر یاراحمدی مشاور وزیر و رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی می باشد، آمده است: به منظور جلوگیری از ایجاد وقفه در ارائه خدمات به پناهندگان کارت هوشمند آمایش، کارت هویت و دارندگان برگه های سرشماری، مدرک این دسته از افراد تا تاریخ 1403/12/30 معتبر می باشد. بدیهی است مراتب به اطلاع یگان های انتظامی استان ها رسانده شود تا از دستگیری این افراد جلوگیری شود.
به روز رسانی 1403/12/05: نادر یار احمدی مشاور کشور و رییس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی گفت: اعتبار طرح سرشماری اتباع خارجی تا پایان سال می باشد و پس از آن دیگر تمدید نخواهد شد وی در این باره افزود که طرح سرشماری در جهت شناسایی افراد غیر مجاز و برای جلوگیری از مشکلات قانونی اجرا شد.
وی تاکید کرد که دولت ایران تعهدی نسبت به این طرح ندارد و اتباعی که در مشاغل تعیین شده مفید تشخیص داده شوند، می توانند در کشور بمانند در غیر این صورت این اتباع باید به کشور خود بازگردند و در صورت تمایل به بازگشت، باید اقدام به اخذ پاسپورت و روادید قانونی نمایند.
تعیین تکلیف اتباع خارجی دارای برگه سرشماری 1404
به روز رسانی 1403/12/19: اطلاعیه “شماره یک” مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور
با توجه به اینکه اعتبار برگه های سرشماری تا پایان اسفند 1403 می باشد و دیگر تمدید نخواهد شد، دارندگان برگه های سرشماری با توجه به 6 گروه زیر باید نسبت به قانونی شدن اقامت خود اقدام نمایند.
- یکی از زوجین (مرد یا زن) دارای مدرک کارت آمایش بوده و همسر و فرزندان وی برگه سرشماری دارند.
- یکی از زوجین (مرد یا زن) دارای کارت آمایش بوده و همسر و فرزندان وی فاقد برگه سرشماری باشند و نسبت آنان از سوی مراجع رسمی تأیید شود.
- اتباعی که دارای گذرنامه معتبر و روادید منقضی میباشند پس از پرداخت جریمه به پلیس جهت صدور روادید کوتاه مدت خروج، اقدام و با اخذ روادید مجدد به کشور بازگردند.
- افراد دارای شناسه شغلی یا کارت کار برگه سرشماری که بتوانند در مهلت تعیین شده اقدام به اخذ مدرک قانونی نمایند.
- افرادی که از مقامات دولت گذشته، کارمند بوده اند و امکان برگشت آنان فراهم نباشد در صورت تأیید مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی جهت تعیین تکلیف به سازمان های بین المللی مربوطه معرفی خواهند شد.
- سایر اتباع خارجی دارای برگه سرشماری با خروج از کشور و اخذ گذرنامه معتبر میتوانند حضور خود در کشور را قانونمند نمایند.
به روز رسانی 1404/01/04: اطلاعیه “شماره سه” مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور
با توجه به طرح تعیین و تکلیف اتباع خارجی دارای برگه سرشماری (گروه شش گانه در اطلاعیه شماره یک)، این افراد باید به موارد زیر توجه کافی داشته باشند:
- خانواده های که مشمول این طرح هستند، گروه 1 و 2 اطلاعیه شماره یک مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور می باشند یا به طور خلاصه دارای شرایط زیر هستند:
- یکی از زوجین (آقا یا خانم) دارای کارت آمایش 18 باشد.
- همسر و فرزندان فرد دارای برگه سرشماری باشند یا اصلا برگه سرشماری نداشته باشند.
افرادی که شامل این اطلاعیه می باشند باید تا پایان فروردین 1404 جهت دریافت نوبت به دفتر خدماتی که کارت آمایش 18 خود را از آنجا دریافت کرده اند مراجعه فرمایند.
- فراخوان تلفنی مشمولین گروه 5 اطلاعیه شماره یک، ویژه افرادی از مقامات دولت پیشین که امکان بازگشت برای آنان فراهم نیست، شروع شده و تا نیمه فروردین ادامه خواهد داشت. دارندگان برگه سرشماری که مدارکی در تأیید این ادعا دارند، در صورتی که تا تاریخ ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ با ایشان تماس تلفنی برقرار نشود، میتوانند از تاریخ ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ جهت ثبت نام به اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی مراجعه فرمایند.
- فراخوان سایر افراد مشمول اطلاعیه شماره یک، شامل دارندگان برگه تعیین وضعیت شغلی برگه یا کارت کار برگه سرشماری، رسید سپردهگذاری، گذرنامه با روادید منقضی و موارد مشابه دیگر، بنا به تشخیص اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی هر استان، به یکی از این دو روش زیر انجام خواهد شد:
الف- تماس تلفنی و یا ارسال پیامک از هفته دوم فروردین ۱۴۰۴ مبنی بر مراجعه دارنده برگه سرشماری به دفتر خدمات قبلی دارای سابقه و پرونده.
ب- اطلاعیه اداره کل اموراتباع و مهاجرین خارجی استان مبنی بر مراجعه از مورخ 1404/01/10 به سامانه نوبت دهی دفاتر کفالت و دریافت نوبت مراجعه به دفاتر کفالت و یا به مرکز موقت استان.
مهم: سامانه نوبتدهی در استانهائی که روش الف فوق را اجرا می کنند، غیر فعال است.
به روز رسانی 1404/01/19: سیاست جدید ایران در مورد دارندگان برگه سرشماری
بر اساس ابلاغیه کشوری وزارت کشور ایران به استانداری های سراسر کشور: کلیه اشخاصی که دارای برگه سرشماری (به رنگ سبز) میباشند، اعم از محصلین و افرادی که کارت هوشمند دارند، ملزم به خروج از ایران هستند. جزئیات این طرح به شرح زیر می باشد:
شرایط خروج الزامی بر مبنای وضعیت خانوادگی:
- خانوادههایی که دارای فرزند دانشآموز هستند: فرصت خروج نهایی به مدت ۳ ماه (منتهی به پانزدهم تیرماه) و دریافت برگه خروج برای ایشان در نظر گرفته شده است.
- خانوادههایی که فاقد فرزند در حال تحصیل میباشند: تنها پانزده روز پس از دریافت برگه خروج، برای ترک ایران مهلت خواهند داشت.
پیامدهای عدم همراهی با برنامه خروج و عدم همکاری با این طرح، منجر به بازداشت و اخراج اجباری فرد شده و نام وی در فهرست سیاه ثبت خواهد شد. محدودیت در اخذ روادید برای مدت دستکم پنج سال اعمال میشود همچنین همکاری اختیاری در این طرح، امکان اخذ گذرنامه و روادید را برای بازگشت مردان سرپرست خانوار فراهم میآورد.
با این حال خانواده های که یکی از زوجین دارای مدارک زیر باشد مشمول طرح خروج نمی شوند:
- کارت آمایش، گذرنامه اقامتی و گذرنامه خانواری (همسر باید دارای برگه سرشماری سبز رنگ باشد)
برگه بازشماری آبی رنگ هم معتبر است و مدارک دیگر مانند برگه واکسن و … اعتبار ندارند.
- نظامیان و کارمندان دولت سابق افغانستان
نظامیان و کارمندان دولت قبلی افغانستان، یک برگه اقامت موقت شش ماهه دریافت میکنند و مدارکشان بررسی خواهد شد. بعد از پایان این مهلت، اگر مشکلی وجود نداشته باشد، باید ایران را ترک کنند.
به روز رسانی 1404/02/19:
اتباع دارای برگه سرشماری، کارت هوشمند سرشماری یا دفترچه سرمایهگذاری باید فوراً برای دریافت نوبت خروج از کشور اقدام کنند!
تمامی اتباعی که کلیه اعضای خانوار آنها دارای برگه سرشماری، کارت هوشمند سرشماری یا دفترچه سرمایهگذاری هستند.تا پایان ساعت اداری ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ فرصت دارند برگه خروج دریافت کنند. پس از این تاریخ، اتباع دارای برگه سرشماری یا کارت هوشمند سرشماری غیرمجاز تلقی خواهند شد.
تعیین تکلیف دارندگان برگه سرشماری در استان تهران
پیرو اطلاعیه مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی در ابلاغ طرح تعیین تکلیف اتباع خارجی، دارندگان برگه سرشماری سبز رنگ استان تهران برای جلوگیری از ازدحام و تسریع امور اداری به نکات زیر توجه کنند:
-لطفاً به اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی و سایر ادارات مربوطه مراجعه نکنید.
-توجه داشته باشید که دفاتر کفالت فقط با داشتن برگه نوبتدهی میتوانند این طرح را اجرا کنند. بنابراین، قبل از اینکه برگه نوبتدهی از طرف مرکز صادر شود به دفاتر کفالت در استان خود مراجعه نکنید.
- از تاریخ ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ تا 5 اردیبهشت ۱۴۰۴ به سامانه نوبتدهی کانون نوبت مراجعه کرده و نوبت بگیرید.
- ویژه بانوان سرپرست خانوار: نوبتدهی از ۱۵ اردیبهشت تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ انجام میشود.
- در تاریخ و ساعتی که در برگه نوبت شما مشخص شده است، به مرکز موقتی که در همان برگه آدرس آن نوشته شده (واقع در ورزشگاههای جنوب، شرق و غرب استان تهران) مراجعه کنید.
- مهم است بدانید که اگر قبل یا بعد از تاریخ تعیینشده مراجعه کنید، هیچ اقدامی انجام نخواهد شد.
- هنگام مراجعه به مرکز، حتماً برگه نوبت همان روز و اصل برگه سرشماری تمام اعضای خانواده را همراه داشته باشید.
- همچنین، اگر ‘برگه تعیین وضعیت شغلی’ یا ‘رسید سپردهگذاری’ دارید، اصل این مدارک را نیز با خود ببرید.
- تأکید میشود که فقط مرد سرپرست خانوار (همان کسی که نامش در برگه نوبت است) به مرکز مراجعه کند و از آوردن بقیه اعضای خانواده خودداری کنید.
- مراکز فقط پذیرای آقایان سرپرست خانوار هستند و امکان پذیرش بانوان وجود ندارد.
نکته: پس از اینکه برگه نوبتدهی دوم از طرف مرکز برای شما صادر شد، دقیقاً در تاریخ و ساعت مشخصشده به دفتر کفالت تعیینشده مراجعه کنید و همچنین، تمام نکاتی که در برگه نوبت دوم نوشته شده است را با دقت بخوانید و قبل از رفتن به دفتر کفالت، موارد آن را رعایت کنید.
در حال حاضر در سایت نوبت بدهی کانون نوبت سه گزینه زیر برای دریافت نوبت در تهران فعال شده است.
- مزدوجین با کارت آمایش
- افراد خاص
- سایر دارندگان برگه سرشماری
به روز رسانی 1404/02/19:
اتباع دارای برگه سرشماری، کارت هوشمند سرشماری یا دفترچه سرمایهگذاری باید فوراً برای دریافت نوبت خروج از کشور اقدام کنند!
تمامی اتباعی که کلیه اعضای خانوار آنها دارای برگه سرشماری، کارت هوشمند سرشماری یا دفترچه سرمایهگذاری هستند.تا پایان ساعت اداری ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ فرصت دارند برگه خروج دریافت کنند. پس از این تاریخ، اتباع دارای برگه سرشماری یا کارت هوشمند سرشماری غیرمجاز تلقی خواهند شد.
تعیین تکلیف مزدوجین سرشماری با همسر ایرانی
به روز رسانی 1404/02/23:
- در صورتی که شوهر ایرانی و زن دارای برگه سرشماری باشد: دفتر کفالت نمیتواند اقدامی انجام دهد و زوجین باید به پلیس مهاجرت مراجعه کنند.
- در صورتی که زن ایرانی و شوهر دارای برگه سرشماری باشد: فرد باید به دفتر کفالتی که برگه سرشماری صادر شده است، مراجعه کند و در طرح ساماندهی همسر ایرانی شرکت نماید.
نکاتی در مورد تعیین تکلیف دارندگان برگه سرشماری 1404
به اطلاع زوجین گرامی که دارای کارت آمایش و برگه سرشماری بوده و جهت ادغام پرونده نوبت دفتر کفالت دریافت کردهاند، میرسانیم که در روز تعیین شده، رعایت موارد زیر الزامی است:
- ارائه اصل کارت آمایش و برگه سرشماری زوج یا زوجه
- ارائه پاسپورت الکترونیکی ای تذکره الکترونیکی فرد دارای برگه سرشماری
- ارائه اصل سند ازدواج، اعم از دفترچه، برگه یا عقدنامه صادره از سفارت که حاوی تصویر زوجین باشد، در روز مراجعه ضروری است. عدم ارائه این مدرک، امکان انجام فرآیند ادغام پروندهها را منتفی میسازد.
- در صورتی که زوجین دارای فرزند یا فرزندانی با برگه سرشماری هستند، ارائه اصل گواهی تولد برای فرزندان زیر شش سال و ارائه اصل نتیجه آزمایش DNA پس از دریافت معرفینامه از دفتر کفالت، برای فرزندان بالای شش سال، در روز مراجعه الزامی است.
- در صورتی که زوجین دارای فرزند زیر سه سال هستند که در بازه زمانی طرح سرشماری (خرداد 1401) متولد شده و فاقد برگه سرشماری هستند، ارائه اصل نتیجه آزمایش DNA، پس از دریافت معرفینامه از دفتر کفالت، در روز مراجعه ضروری است.
- حضور زوجین و تمامی فرزندان در روز مراجعه الزامی است.
نکته اول: در صورتی که زوج و زوجه( کارت آمایش و سرشماری) از دو استان مختلف بودند باید فرد سرشماری جهت انتقالی به شهر کارت آمایشی از طریق اداره اتباع فرد سرشماری و سپس شهر دارنده کارت آمایشی اقدام و سپس جهت نوبت مراجعه نماید.
نکته دوم: در حال حاضر داشتن تذکره الکترونیکی و یا پاسپورت الکترونیکی فرد زوج و یا زوجه دارای برگه سرشماری الزامی می باشد.در صورتی که برگه ثبیت هویت و یا تذکره کاغذی مورد تایید قرار گرفت اطلاع رسانی انجام می شود
به روز رسانی 1404/01/19 نکته و اصلاحیه مهم در مورد مزدوجین با افراد دارای کارت آمایش
- فرآیند تشکیل پرونده و جابجایی بین استانها:
زوجینی که دارای کارت آمایش هستند، میبایست برای تشکیل پرونده به دفاتر کفالت مربوطه مراجعه نمایند.
در صورتی که محل صدور برگه سرشماری و کارت آمایش هر دو در یک استان باشد، مراحل اداری با سهولت بیشتری انجام خواهد پذیرفت.
چنانچه استانهای محل صدور این مدارک متفاوت باشد، در گام نخست، انتقال پرونده از استانی که برگه سرشماری در آن صادر شده به استانی که کارت آمایش به آن تعلق دارد، الزامی است.
تا زمانی که فرآیند انتقال پرونده به طور کامل انجام نپذیرد، دفاتر کفالت قادر به انجام هیچگونه اقدامی در این زمینه نخواهند بود.
- وضعیت ویژه استانهای تهران و البرز:
به دلیل تراکم بالای جمعیت در این دو استان، چنانچه کارت آمایش مربوط به استان تهران یا البرز باشد، پرونده باید به استانی که برگه سرشماری در آن صادر شده است، منتقل گردد.
- تاریخهای مورد تایید برای عقدنامه:
سندهای ازدواجی که تاریخ ثبت آنها پیش از 17 تیر 1401 باشد، معتبر تلقی خواهند شد.
تمامی عقدنامه، شامل نوع کاغذی، دفترچهای و نکاح خط که سفارت تنظیم شدهاند، مورد تایید میباشند.
تذکره کاغذی به عنوان جایگزینی برای تذکره الکترونیکی پذیرفته میشود و معتبر است.
به روزرسانی 1404/01/26: اصلاحیه طرح مزدوجین سرشماری با کارت آمایش
- افرادی که تذکره الکترونیکی، تذکره کاغذی، پاسپورت الکترونیک یا پاسپورت دست نویس ندارند می توانند از تثبیت هویت به عنوان جایگذین این مدارک به دفاتر کفالت ارائه دهند.
- پرونده زوجه با به استان پرونده زوج منتقل شود، صرف نظر از اینکه زوج دارای کارت آمایش یا برگه سرشماری باشد البته استان تهران و البرز مستثنی هستند و انتقال از این دو استان به استان های دیگر انجام می شود.
- عقدنامه کنسولی یا دستنویس معتبر که شامل عکس زوج و زوجه بوده و تاریخ عقد آن قبل از ۱۴۰۴/۰۱/۰۱ باشد.
به روز رسانی 1404/02/13:
-
تمدید اقامت موقت برای بانوان مجرد بالای 18 سال
پس از آنکه پرونده والدین با پرونده سرشماری یکپارچه شود، دختران مجردی که سن آنها از 18 سال بیشتر است، میتوانند مدرک اقامت موقت نوع 3 را دریافت نمایند. اطلاعات تکمیلی در خصوص ضوابط این امر، در آینده نزدیک اطلاعرسانی خواهد شد.
-
تغییر در بازه سنی دانشآموزان مشمول نامه سه ماهه
سن دانشجویان و دانشآموزانی که پیشتر نامه اقامت سه ماهه دریافت میکردند، با تغییری از 17 سال به 20 سال افزایش یافته است. افرادی که مشمول این تغییرات هستند و تمامی اعضای خانواده آنها در سرشماری شرکت کرده و در لیست خروج قرار دارند، چنانچه دارای فرزند محصل 20 ساله باشند، تا تاریخ پانزدهم تیرماه مهلت اقامت خواهند داشت.
-
رفع مشکل مربوط به استرداد وجوه سپردهگذاری بانکی
علیرغم دستورالعملهای موجود، برخی از بانکها از بازپرداخت سپردههای افراد واجد شرایط طرح سپردهگذاری امتناع ورزیدهاند. با مداخله شورای هماهنگی بانکها، این مسئله ظرف هفته آتی مرتفع گردیده و کلیه مبالغ به صاحبان حسابها عودت داده خواهد شد.
به روزرسانی 1404/02/14:
- اتباعی که پیش از انجام سرشماری، خروج از مرز داشته اند، چنانچه مشمول حکم طرد قضایی نباشند، میتوانند در این طرح شرکت کنند.
- تغییر وضعیت خانواده پس از اتمام مهلت کارت موقت: افرادی که کارت موقت نوع ۳ را دریافت میکنند، پس از اتمام اعتبار آن، تمامی افراد خانوادهشان مشمول تغییر وضعیت میشوند. منظور از تغییر وضعیت این است که همه اعضای خانواده باید گذرنامه الکترونیکی بگیرند و اقامت آنها در گذرنامه ثبت شود. (پاسپورت اقامتی)
به آگاهی افراد منتسب به گروه ویژه (کارمندان و نظامیان دولت پیشین، فعالان فرهنگی، مذهبی و … ) که نوبت دفتر کفالت دریافت کرده اند رسانده می شود: هنگام مراجعه به دفتر کفالت رعایت نکات زیر الزامی می باشد:
- در روز تعیین شده، ارائه مستندات معتبر که ادعای ایشان را اثبات نماید، ضروری است.
- اگر مراجعین دارای فرزند یا فرزندانی باشند که برگه سرشماری دارند، برای فرزندان زیر شش سال ارائه اصل گواهی تولد و برای فرزندان بالای شش سال، ارائه اصل نتیجه آزمایش DNA پس از دریافت معرفینامه از دفتر کفالت، در روز مراجعه الزامی است.
- اگر مراجعین دارای فرزند زیر سه سال باشند که در بازه زمانی طرح سرشماری (خرداد 1401) متولد شده و فاقد برگه سرشماری هستند، ارائه اصل نتیجه آزمایش DNA پس از دریافت معرفینامه از دفتر کفالت، در روز مراجعه ضروری است.
- حضور زوجین و تمامی فرزندان در روز مراجعه الزامی است.
نکته: در صورتی که فرد دارای برگه سرشماری نمی باشد و مدارک دیگری دارد شامل طرح نمی باشد.
به روز رسانی 1404/01/19 نکاتی در مورد ثبت نام افراد خاص
- دسترسی به سامانه نوبتدهی از طریق کد یکتا: در صورتی که در زمان انجام سرشماری، کد یکتای مربوط به وضعیت شغلی (نظامی یا دولتی) خود را اعلام کرده باشید، امکان اخذ نوبت از طریق وبسایت مربوطه برای شما فراهم خواهد بود.
- اقدام در صورت عدم امکان ثبتنام آنلاین: چنانچه سامانه نوبتدهی اجازه ثبت نام به شما ندهد، لازم است به صورت حضوری به دفتر کفالت مراجعه نمایید تا اطلاعات شما بررسی شده و برای اداره اتباع ارسال گردد.
به روز رسانی 1404/02/23:
غلامرضا نجاری، معاون سرپرست سفارت ایران در کابل، در پاسخ به سؤال مربوط به اعتبار معرفینامههای شغلی اداره اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور تأکید کرد که هیچ توافقی در این زمینه صورت نگرفته است، اگرچه وزارت کشور اقدام به صدور معرفینامههای دریافت روادید کرده است.
وی افزود که صدور روادید برای اتباع خارجی، از جمله مهاجران افغانستانی، یک موضوع حاکمیتی است که بسته به شرایط هر کشور تعیین میشود. بنابراین، داشتن معرفینامه بهتنهایی حقی برای دریافت روادید ایجاد نمیکند.
در حال حاضراین بدان معناست که برخلاف اطلاعیه های گذشته اداره اتباع و مهاجرین، برای اتباع افغانستانی دارای معرفی نامه که در طرح شرکت کرده اند و به افعانستان بر می گردد، ویزا کار ایران صادر نخواهد شد.
انواع کارت موقت مهاجرین در ایران
کارتهای موقت برای اتباع خارجی در ایران شامل چهار دسته هستند:
- کارت موقت ۱: مخصوص نظامیان و کارمندان دولت سابق.
- کارت موقت ۲: برای اتباعی که همسر ایرانی دارند.
- کارت موقت ۳: مربوط به طرح ادغام آمایش با سرشماری.
- کارت موقت ۴: برای دارندگان برگه غیرحمایتی؛ شامل کسانی که برگه سرشماری داشتهاند و به دلیل بیماری، برگه سبز غیرحمایتی دریافت کردهاند.
به روز رسانی 1404/02/19
براساس شنیده ها کارت هایی که برای افراد دارای برگه سرشماری با عنوان موقت ۱ و ۲ و … صادر می شود؛ تا ۳۱ شهریور اعتبار دارد و این افراد بعد از آن تاریخ باید بعد از اخذ پاسپورت ماشین خوان (الکترونیک)، تبدیل وضعیت نمایند.
مراکز ساماندهی برگه سرشماری در تهران
- مرکز ورامین: صادق علی، روبروی هتل بختیاری، خیابان شهید فکوری، سالن ورزشی شهید شیرکوند
- مرکز اسلامشهر: روبروی بهرامآباد، روستای ده عباس، ورزشگاه سردار شهید قاسم سلیمانی
- مرکز حسن آباد: اتوبان قم، پنج کیلومتر بعد از فرودگاه امام خمینی، حسنآباد فشافویه، بلوار امام خمینی، محله کنارگرد، انتهای کوچه مسجد امام رضا، ورزشگاه کنارگرد
صدور المثنی برگه سرشماری در سال 1404
در حال حاضر این طرح متوقف شده است و عملا صدور المثنی برای برگه سرشماری وجود ندارد.
مشکلی حائز اهمیت برای دارندگان برگه سرشماری صادر شده در سال ۱۴۰۱، عدم تعریف فرآیند مشخص و مدون جهت اخذ صدور المثنی برگه سرشماری می باشد. این موضوع، ارائه هرگونه خدمات مرتبط را به ارائه اصل برگه سرشماری منوط نموده است و برای افرادی که به دلایل مختلف، اصل برگه سرشماری خود را مفقود کردهاند، مشکلات جدی و قابل توجهی ایجاد کرده است.
این الزام، در حالی برای این دسته از مهاجرین وضع شده است که پس از انجام فرآیند بایومتریک در دفاتر کفالت، برگه سرشماری برای آنان صادر گردیده است. لذا، در صورت عدم ارائه اصل برگه سرشماری، با انجام فرآیند انگشتنگاری، امکان دسترسی به کلیه مشخصات دارنده برگه سرشماری فراهم میباشد. با این وجود، همچنان ارائه خدمات منوط به ارائه اصل برگه سرشماری است.